FEM3 CAFÉ
Egyre több a testképzavaros kisgyermek

Vida Ágnes gyermekpszichológus a FEM3 Caféban elmondta, ahhoz, hogy kiderüljön miért lesz testképzavaros egy gyermek, azt kell megvizsgálnunk, hogyan alakult ki nála a testképe. A szakértő azt is elárulta, mit tehet egy szülő, hogy a csemetéjénél ne jelentkezzen a zavar.Nézd meg a FEM3 Café videóját!

A FEM3 saját gyártású magazinműsora, a FEM3 Café minden hétköznap délelőtt 9:20-től 11:40-ig várja a nézőket a képernyők elé. A műsorban az aktuális sztárinterjúk mellett életmód tippek, gasztro-rovat, gyereknevelés, fogyókúra és minden olyan téma helyet kap, ami egy modern nőt foglalkoztat. 


Címkék: étkezés   fem3café   fem3café_szakértő   gyermek   gyermekpszichológus   tv2 live

2017. július 3. 11:00Kapcsolódó anyagok
Nagy Réka: Fogyás helyett az egészség megőrzése legyen a cél!
Nagy Réka ezúttal a FEM3 Café kanapéjának másik oldalán, mint táplálkozási tanácsadó foglalt helyet. Elmondta szerinte az emberek gondolkodásmódján kell változtatni: nem arról kell beszélni mit nem szabad enni, hanem arról, hogy mit érdemes. A tudatos táplálkozás ugyanis elhozza magával a fogyást, a fő cél viszont az egészség megőrzése legyen.
tovább
Ezért fontos minőségi napszemüveget hordani
Nyáron nemcsak a bőr, hanem a szem védelmére is ügyelni kell, a témával kapcsolatban a FEM3 Café vendége Dr. Feminger Andrea szemész volt. Kiderült, hogy az UV-szűrésen kívül az is lényeges, hogy megfelelő műanyagból vagy üvegből készüljön a szemüveg, különben nem lehet vele tisztán látni. A szemész azt is elárulta, hogy mi a véleménye a különböző színű üvegekről, és hogy az UV-sugárzás miatt akár a szemhéj vagy a szaruhártya is le tud égni, amitől ödémás lehet a kötőhártya.
tovább
Ezzel tölti az időt Balázs Andrea, ha nincs otthon a párja
Barcza Zsuzsanna dietetikus és Balázs Andrea a különböző éhségfajtákról meséltek a FEM3 Caféban. A dietetikus elárulta, hogy a gyerekeknél az evéssel kapcsolatos ösztönt nagyon gyorsan felváltja a tudatos étkezés a szülők miatt, mert ők félnek, hogy a kicsik nem esznek eleget. Az is kiderült, hogy valószínűleg mentális éhséggel van dolgunk, ha konkrét ételt, ízeket kívánunk, de az is lehet, hogy nem iszunk eleget. Balázs Andrea az előadásai előtt tudatosan figyel az étkezésére, de este 10-kor rátör a „stresszéhség”.
tovább
Nem kell erőltetni a gyerekek szobatisztaságát
Vida Ágnes gyermekpszichológus szerint teljesen felesleges foglalkozni a gyerekek bilire szoktatásával, mert az 3 éves korra magától kialakul. A szobatisztaság kialakulása a gyerekek fizikai, szociális és mentális érettségétől függ, nem lehet és szabad siettetni. A szakértő azt is elmondta, attól sem kell feltétlenül megijedni, ha egy négy-öt éves gyerek még mindig bepisil az éjszaka folyamán.
tovább


 

KÖZÖSSÉG© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS