FEM3 CAFÉ
Mit tehet az orvostudomány és a család a koraszülöttekért?

A FEM3 Café vendége Dr. Nádor Csaba volt, aki a koraszülöttek utógondozásáról mesélt. Magyarországon aktuális problémaként van jelen a koraszülöttség, fontos, hogy a kórházak technikailag felkészültek legyenek, de ezek mellett a család szerepe is jelentős. Az újszülött gyógyász elmondta, a koraszülötteknél 2 születési időpontot használnak, a fejlettséget ahhoz a korhoz viszonyítják, amikor a kicsinek születnie kellett volna, a biológia korhoz pedig az oltásokat időzítik…Nézd meg a FEM3 Café videóját!

A FEM3 saját gyártású magazinműsora, a FEM3 Café minden hétköznap délelőtt 9:20-től 11:40-ig várja a nézőket a képernyők elé. A műsorban az aktuális sztárinterjúk mellett életmód tippek, gasztro-rovat, gyereknevelés, fogyókúra és minden olyan téma helyet kap, ami egy modern nőt foglalkoztat. 


Címkék: család   fem3café_szakértő   koraszülött   kórház

2017. március 14. 12:10Kapcsolódó anyagok
Nem biztos, hogy lúdtalpas a gyermek!
A FEM3 Café vendége Dr. Magyar Mátyás volt, aki szerint sok szülő tartja gyermekét lúdtalpasnak, miközben lehet, csak a csecsemőkori talpi zsírpárnákról van szó. A végleges boltozat és terhelési felszín serdülőkor végére alakul ki. Az ortopéd-traumatológus elmondta, nincsen aranyszabály, hogy kinek mi a jó kezelés, mindenkinek egyéni konzultációra van szüksége ahhoz, hogy megfelelően korrigálni lehessen a problémát.
tovább
A szakértő válaszol: meddig kell hordani a lúdtalpbetétet?
Dr. Magyar Mátyás válaszolt a FEM3 Café nézőink kérdéseire. Az ortopéd-traumatológus elmondta, egyéni elbírálást igényel, hogy meddig kell hordani a lúdtalpbetétet. Ha már kialakult az összecsontosodás a talpban, akkor elkerülhetetlen az állandó talpbetét használata. Ajánlott már kisebb korukban elvinni a gyermekeket gyógytornászhoz, hogy kiderüljenek az esetleges problémák időben.
tovább
A szakértő válaszol: így értsük meg jobban saját testünk jelzéseit
Dr. Buda László pszichiáter fogadta a FEM3 Café nézői kérdéseit. Elárulta, hogy nehéz és furcsa elkezdeni a test és lélek közti kommunikációt, de a szituációs gyakorlatokkal nagyon sokat tanulhatunk saját szervezetünk működéséről.
tovább
A test és a lélek összhangjával megelőzhetők a betegségek?
Dr. Buda László pszichiáter szerint a fizikai betegségek mögött sokszor az a probléma áll, hogy nem tudatosult a test és a lélek összetartozása. A szakértő arról beszélt, miért fontos szeretni és elfogadni önmagunkat...
tovább


 

KÖZÖSSÉG© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS