FEM3 CAFÉ
A szakértő válaszol: a száraz köhögés hátterében sokszor asztma állhat

Dr. Csáki Csilla gyermekgyógyásznak tehették fel kérdéseiket a nézők a FEM3 Caféban. A szakértő elmondta, hogy a helyhez kötött köhögés mögött allergia állhat, míg a futás közben jelentkező rohamoknak asztma lehet a kiváltó oka.Nézd meg a FEM3 Café videóját!

A FEM3 saját gyártású magazinműsora, a FEM3 Café minden hétköznap délelőtt 9:20-től 11:40-ig várja a nézőket a képernyők elé. A műsorban az aktuális sztárinterjúk mellett életmód tippek, gasztro-rovat, gyereknevelés, fogyókúra és minden olyan téma helyet kap, ami egy modern nőt foglalkoztat. 


Címkék: fem3café_szakértő   gyermek   köhögés   orvos

2017. március 3. 11:11Kapcsolódó anyagok
Száraz köhögés: legkésőbb négy hét után orvoshoz kell fordulni
Dr. Csáki Csilla gyermekgyógyász elmondta, a gyerekeknél nagyon gyakori az elhúzódó köhögés, a száraz változatára azonban fokozottan oda kell figyelni. A jellegzetes "ugató" hang jelentkezhet egy légúti vagy vírusos betegség lefolyásaként, azonban diagnózis hiányában azonnal ki kell vizsgáltatni. A szakértő beszélt továbbá a jelenséget kísérő intő jelekről, valamint az otthoni kezeléséről is.
tovább
A szakértő válaszol: Már kamaszkorban elkezdődhetnek az alvásproblémák
A FEM3 Café nézőinek kérdéseire Hermanné Fogarassy Éva alvásterapeuta válaszolt. Kiderült, hogy az alvásproblémák már kamaszkorban elkezdődnek, a tinik bár későn álmosodnak el, de alvásszükségletük ugyanannyi, mint egy gyereké. A helyzeten pedig csak még inkább ront, a nulladik órák megjelenése és a túlontúl korai kelés.
tovább
Tíz perc délutáni szundi is hasznos lehet?
Rohanó világunkban, a felnőtt lakosság 30 százaléka rossz alvónak mondható, hiszen nagy részük éppen az alvásidőn spórol, a munka és a szórakozás javára. Nem könnyű megtalálni az arany középutat, ugyanakkor nem is lehetetlen. A FEM3 Café vendége Hermanné Fogarassy Éva alvásterapeuta volt, akitől többek között megtudhattuk azt is, hogy egy rendszeresen beiktatott napi 10-20 percnyi délutáni alvás mennyire jótékony hatással lehet szervezetünkre, és milyen fontos.
tovább
Ízületi fájdalmak: a diagnózis felállítása a legfontosabb
Dr. Ürögi Andrea reumatológus hangsúlyozta, hogyha valaki ízületi problémát észlel, mindenképpen forduljon orvoshoz. Bár a diagnózis pontos felállítása hosszabb időt is igénybe vehet, semmiképpen sem hagyható el.
tovább


 

KÖZÖSSÉG© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS