FEM3 CAFÉ
Mustáros rebarbaralekvár

Készítsd el Te is húsvétra ezt a különleges zöldséglekvárt, ami kiválóan illik a főtt füstölt sonkához.

Hozzávalók: 

• Hozzávalók:
• 1,5 kg rebarbara
• 3 evőkanál magos mustár
• 2 evőkanál mustár
• 10-20 dkg cukor
• Darabka chili paprika
• Só
 

Vágjuk egy centis darabokra a jól megmosott rebarbaraszárat. Tegyük egy nagy lábosba. Adjuk hozzá a mustárt, cukrot, chilit és a sót. Öntsünk alá egy kortynyi vizet, majd tegyük fel főni. Kevergessük, közepes lángon főzzük negyed órán keresztül. Töltsük tisztára mosott üvegekbe a még forrásban lévő mustáros rebarbarát, zárjuk le azonnal és fordítsuk fejre öt percre.
Grillezett pecsenyékhez, húsvéti füstölt és főtt sonkához, kolbászhoz, halakhoz és sajtokhoz fogyasszuk.


Címkék: fem3   fem3café_recept   főzés   húsvét   lekvár

2015. március 16. 12:00





 

KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS