CIKKEK
Lila és sárga Édesburgonya gnocchi tejszínes kakukkfüves füstölt sajtos csirkemellel

Kovács András füstölt sajtos, tejszínes, kakukkfüves gnocchit készített a FEM3 Café konyhájában.

Gnocchi elkészítése:
Főzzük meg a felkarikázott meghámozott édesburgonyát. Gyorsan megfő 3-4 perc alatt.
Törjük le majd adjunk hozzá annyi lisztet amennyit felvesz úgy hogy kissé kemény legyen a tészta. Édesburgonya és rizslisztet használva szép élénk színe lesz a gnocchinak.
Az édesburgonya liszt pedig különleges zamatot kölcsönöz neki. Míg a lila kb. 1/3 ad mennyiségű lisztet vesz fel magasabb szárazanyag tartalma miatt, addig a sárga gnocchi kb 50% ban lisztet tartalmaz.
Formáljuk hosszúkás alakúra majd vagdossuk kb 1-2 cm es darabokra.
A frissen felszelt gnocchit egyből tehetjük is forró vízbe, amikor feljönnek kész is vannak. Kb 3 perc alatt megfőnek. A vízből kiszedve öblítsük le őket majd tálalhatjuk is. Ha eltesszük kis olajat adjunk hozzá hogy ne tapadjanak össze.

A szósz elkészítése:
Tegyük fel a hagymát és a fokhagymát olajon pirítani, amikor üveges a hagyma mehet hozzá a felkockázott csirkemell. Amikor nagyjából kifehéredik tegyünk hozzá annyi vizet hogy majdnem ellepje. Főzzük 5 percig majd tegyük hozzá a felszelt gyömbért. Kis idő eltetltével mehet a reszelt füstöltsajt, az apróra vágott aszalt paradicsom és a tejszín is. Végül a kakukkfű se maradjon ki. Kicsit forraljuk még, hogy az ízek össze érjenek.

Tálaljuk a gnocchi-val.

Hozzávalók gnocchihoz:
Sárga édesburgonya gnocchi:
500 gramm főtt édesburgonya
125 g édesburgonya liszt
125 g rizsliszt

Szósz
250 g csirkemell
0,5 dl főzőtejszín
50 g füstöltsajt
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 g gyömbér
10 g aszalt paradicsom
1 tk kakukkfü
Só bors


Címkék: fem3café_recept

2019. február 15. 12:04




 

KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS