EGÉSZSÉGMÁNIA
Szoptatás implantátummal - tények és tévhitek

Bár a bikiniszezonnak lassan vége, az egészség mindig fontos, ezért Köböl Anita személyesen készít egy igazi fitnesz-ételt.

A konyhai tippek után a plus size modellek tevékenységét veszi górcső alá a műsorvezető. A témában a vendégei Mannheim Patrícia és Márton Szilvia voltak, akik arról meséltek, hogy pontosan ki számít plus size modellnek, miért egyre felkapottabbak, és ami még fontosabb, hogyan alakul napjainkban a női ideál.

Szóba került a műsorban a hulladék és a szemét közötti különbség, Dr. Biczó Imre, a Nemzeti Környezetügyi Intézet főigazgatója mesél hazánk hulladék-újrahasznosítási erőfeszítéseiről, valamint az éppen hatályos jogszabályi háttérről, majd több felhasználási módja is bemutatásra kerül az olyan elhasznált hétköznapi eszközöknek, mint a gumiabroncs, a lapát, vagy éppen a gumiszőnyeg.

Végül, de nem utolsó sorban szó volt egy sok tévhittel terhelt témáról: szoptatás mellimplantátumokkal. Rubint Réka három gyermek boldog édesanyja, aki már több mint egy évtizede él implantátumokkal a mellében. Rózsa Ibolya, szoptatási tanácsadó elmondta, hogy az implantátumok nyomhatják a környező mirigyeket, és a tejcsatornákat is, ami erős fájdalommal jár, és egyéb komoly komplikációkat is okozhat, az édesanya érezheti, hogy „ott a tej” de nem tud hol „kijönni”. Ugyanakkor, azt is elmondta, hogy az esetek többségében a szilikon nem befolyásolja a szoptatást, nem káros sem az emlőre, sem a babára nézve. Réka elmondta, hogy meg sem fordult a fejében, hogy a mellnagyobbító műtétnek bármilyen negatív hatása lehet, és nem is volt semmi gondja gyermekei szoptatásával az implantátum ellenére sem.

Nézd meg az EgészségMánia videóját!

A vasárnaponként, fél órában jelentkező magazin fő profilja a betegségek megelőzése, valamint a gyógyulási lehetőségek feltérképezése, de nem hiányozhatnak az egészséges életmódhoz kötődő tartalmak és kérdések sem.

Műsorvezető: Köböl Anita


Címkék: diéta   implantátum   mell   rubint réka   szoptat   táplálkozás

2013. szeptember 2. 11:46Kapcsolódó anyagok 

KÖZÖSSÉG© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS