EGÉSZSÉGMÁNIA
Káros a környezetre a klíma?

A műsor tartalmából:

Az allergiának sok tényezője lehet: a belső folyamatok mellett a környezeti hatások és a génállomány is meghatározó. Kimutatták például, hogy a császárral született gyermekek nagyobb részben szenvednek allergiás tünetektől, mint azok, akik a hüvelycsatornán keresztül jöttek a világra. Az allergia kiváltó okainak meghatározására két vizsgálati módszert alkalmaznak: a vérvizsgálatot és az alkaros bőrvizsgálatot. Gyakori jelenség a pollen-étel keresztallergia. Ilyen párost alkot a parlagfű és a görögdinnye.

A vastagbéldaganat Magyarországon a harmadik leggyakoribb halálok. Azonban ha időben felismerik, gyógyítható. Kiemelten fontos tehát a rendszeres szűrővizsgálat, ami ma már vérképpel is elvégezhető, nincs szükség a kellemetlen végbéltükrözésre.

A klíma nem tartozik a környezetkímélő megoldások közé, hiszen fokozza a széndioxid-kibocsátást, ezáltal pedig a globális felmelegedés okozta károkat. Akik igazán odafigyelnek a környezetükre, azoknak már az építkezéskor érdemes odafigyelni, például a ház tájolására.

Műsorvezető: Köböl Anita

Nézze újra az EgészségMánia videóját!


Címkék: allergia   bél   daganat   keresztallergia   klíma   klimatizálás   pollen

2013. július 1. 13:08Kapcsolódó anyagok 

KÖZÖSSÉG© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS