EGÉSZSÉGMÁNIA
Malek Andrea: Az vagy, amit megeszel!

Köböl Anita egy mexikói tonhalsalátát, majd - Hargitai György mesterszakács útmutatásával - nyári zöldségragus orsótésztát készített. A finom ételeket azonban nem mindenki fogyaszthatja kedvére, köztük a Crohn-betegségben szenvedők sem. A krónikus gyulladásos bélbetegség hátterében genetikai hajlam, az immunrendszer nem megfelelő működése, és olyan környezeti faktorok állnak, mint az allergének vagy a dohányzás.

A passzív ház fogalma egyre inkább bekerül a magyar köztudatba. Varga Illés Levente ökoépítész saját családi házát is az energiatakarékosság és a környezetbarát megoldások jegyében alakította ki. Az esővízgyűjtés és a szürke szennyvíz fontossága mellett a gyermekek hamar megtanulták azt is, hogy az almacsutkát a kert végében lévő komposztálóba dobják. Az EU törekvései között szerepel, hogy pár éven belül csak ilyen házak épülhessenek a tagállamokban. Ez nem csak Magyarország gazdasági kiadásait csökkentené, de jótékonyan hatna a globális környezetvédelemre is.

Malek Andrea körülbelül tíz éve váltott életmódot. Azóta rengeteg könyvet halmozott fel a témában és őszintén hiszi az elvet: „az vagy, amit megeszel”. A változást kisfia folyamatos megbetegedései hozták, így fordult a család a homeopátia felé.

Az Egészségmániában szó volt még a wellnessről is. Az összetett fogalom mögött számos dolog állhat: gyógyászattól egészen a szépségiparig. Lényege mindenképpen az ellazulás, kikapcsolódás, és szépülés.

Műsorvezető: Köböl Anita

Nézze újra az EgészségMánia videóját!


Címkék: allergia   bél   crohn   dohányzás   egészség   energia   homeopátia   immunrendszer   köböl anita   malek andrea   saláta   táplálkozás

2013. május 27. 14:45Kapcsolódó anyagok 

KÖZÖSSÉG© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS