hétfő - 10.18.
Barbecue csirkeszárnyak Coleslaw-salátával
Hozzávalók:
2 kg csirkeszárny
3 fej hagyma
1 fej fokhagyma
1 kockázott paradicsom konzerv (350 gr)
2 dl cola
1 dl vörösbor ecet
4 evőkanál barnacukor
1 dl Worcestershire szósz
só, bors
olaj
Elkészítés:
A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, utána a fokhagymát reszelve hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a paradicsom konzervet és a Colát. Lassú tűzön 40 percet rotyogtatjuk, majd hozzáadjuk a barnacukrot, és az ecetet. A besózott csirke szárnyat megforgatjuk a szószban, lehetőleg minimum fél órát állni hagyjuk. Kizsírozott tepsibe tesszük, megszórjuk hagymával és 180 fokon fólia alatt 1 órát sütjük, majd 1 órán keresztül fólia nélkül pirítjuk.
Coleslaw
Hozzávalók:
400 gr káposzta
100 gr sárgarépa
1 fej hagyma
1 dl fehérbor ecet
4 evőkanál cukor
só, bors, olívaolaj, jég
Elkészítés:
A hagymát lereszelve 5 percre jeges vízbe tesszük. Majd leszűrjük és kinyomkodjuk. A káposztát felkockázva a fehérbor ecettel, cukorral, sóval, borssal marináljuk, majd olívaolajon magas lángon éppen hogy megfutatjuk. Nagylyukú reszelőn a sárgarépát lereszeljük, és a salátával, hagymával összekeverjük.
Mayo
Hozzávalók:
1 tojás sárgája
1,5 dl olaj
só, bors
1 teáskanál dijoni mustár
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál citromlé
Elkészítés:
Majonézt készítünk 1 tojásból, másfél dl olajból. Sóval borssal, citromlével, mustárral és 1 evőkanál porcukorral ízesítem, majd belekeverem a salátába.
kedd - 10.19.
Marhasült lassú tűzön burgonyapürével
Hozzávalók:
2 evőkanál zsír
1,5 kg marhanyak
1,5 kg vöröshagyma
1 fej fokhagyma
só, bors
Elkészítés:
A hagymát a zsíron sokáig karamellizáljuk, bekenjük a marhahúst a lereszelt fokhagymával, sóval és borssal, beletesszük a serpenyőbe és addig pirítjuk, amíg minden oldala rozsdabarna nem lesz. Ha kész, letakarva sütőbe tesszük és lassú tűzön, 140-150 fokon 3 órán keresztül pároljuk.
Püré
Hozzávalók:
1kg burgonya
30 dkg vaj
2 dl tejszín
szerda - 10.20.
Töltött dagadó libazsírban sült burgonyával
Hozzávalók:
1 dagadó
4 szelet kenyér
40 dkg gomba
30 dkg hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál libazsír
só, bors
1 dl alaplé
1 kg burgonya
Elkészítés:
Az üvegesre párolt hagymán és az apróra vágott gombát megpörköljük. Fokhagymával, sóval, és sok borssal ízesítjük és belegyúrjuk az alaplével leöntött kenyeret. A tölteléket beletöltjük a dagadóba, majd fogpiszkálóval összetűzzük. A már kizsírozott tepsibe a burgonyát sózva, borsozva hagymával a dagadó köré tesszük és lefedve 1 órát 180 fokon, majd fólia nélkül 45-50 percet sütjük.
csütörtök - 10.21.
Kakukkfüves pacal vörösboros raguban, sósburgonyával
Hozzávalók:
1 kg pacal
fél liter vörösbor
20 dkg paradicsompüré
25 dkg hagyma
5 dkg kakukkfű
3 fej fokhagyma
1 szál parasztkolbász
2 evőkanál barnacukor
2 evőkanál csípős paprika
4 evőkanál csemege paprika
3 evőkanál zsír
1 dl vörösbor ecet
2 kg burgonya
Elkészítés:
A pacalt háromszor átmosva, rádobjuk az üveges hagymákra, majd megpirítjuk. Beletesszük a kolbászt, a kakukkfüvet és a paradicsom pürét. 1 órát rotyogtatjuk. A végén tesszük hozzá a paprikát, valamint az ecetet és a cukrot.
péntek - 10.22.
Kuglóf
Hozzávalók:
20 dkg liszt
20 dkg margarin
50 dkg élesztő
20 dkg porcukor
6 db tojás
1 db citrom
1 liter tej
2 csomag vaníliás cukor
50 dkg kakaópor
Kevés langyos tejben az élesztőt egy kevés cukrorral csomómentesre elkeverünk, és annyi lisztet adunk hozzá , hogy tejfölsűrűségű legyen, majd meleg helyre tesszük érlelni. A zsíradékot a porcukorral habosra keverjük, és egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A kikevert zsíradékra ráöntjük az érett kovászt és beletesszük a lisztet és az ízesítő anyagokat / vaníliás cukor, citromhéj, só/ majd tej hozzáadásával képlékeny állományura gyúrjuk. Langyos helyre tesszük kelni. Kelesztés után összegyúrjuk /szellőztetjük/Két részre osztjuk és az egyik részét kakaóval és kevés tejjel összegyúrjuk, majd összecsavarva a két tésztát, sütőformába helyezzük, és megkelesztjük. Sütés 160-170 c fokon kb. 50-60 perc.
Címkék: fogyás fogyókúra gombos joshi műsoraink recept
2010. október 25. 11:11