Kihirdették a női győztest: Busa Gabriella lett az Exatlon Hungary aranyérmese


Egy 108 napos maratoni küzdelem után megérdemelten állhatott a dobogó felsőfokára Busa Gabriella, aki az élményeken túl gazdagabb lett 15 millió forinttal is.

Busa Gabi az Exatlonban átélt legszebb és legrosszabb pillanataira gondolt vissza a végső összecsapás reggelén. A Bajnok megtörve, kisírt szemmel idézte fel ezeket a momentumokat.

Pap Dorci úgy érzi, az Exatlon Hungary alatt tanult meg igazán kiállni önmagért és az igazáért. A Döntős versenyző mindig kimondja azt, amit gondol, még akkor is, ha éppen ezek nem túl szép szavak, de szerinte ez kell ahhoz, hogy ne tapossák el.

Busa Gabi nagyon magányosnak érzi magát. A Döntős számára nagyon fontos a családja, valamint párja, aki egyben az edzője is, hiszen ők azok, akik támogatják és elhitetik vele, hogy mindenre képes lehet. Gabi azonban távol van családjától, most pedig Zozot is elveszítette, így úgy érzi, teljesen magára maradt a verseny legfontosabb pillanata előtt.

Pap Dorci kamerák előtt borult ki: Alig bírja már a napokat családja nélkül. A 18 éves versenyző szívszorító mondatokban fogalmazta meg mit érez szerettei iránt.

Busa Gabi próbál erős lenni, de nem könnyű a helyzete, rettenetesen hiányzik neki Zozo, nem tudja még mihez fog kezdeni a csatatéren.

Pap Dorci az utóbbi időben gyomorgörccsel feküdt és kelt, ez a döntő napján sem volt másképp! A Kihívó nagyon izgul, de szeretné már átélni a küzdelmet.

Pap Dorci a verseny legelején tartott attól, hogy idősebb társai nem fogják befogadni és tisztelni őt, de félelme alaptalannak bizonyult. Úgy érzi a műsor alatt megváltozott a gondolkodása, és felnőtt.

Busa Gabinál sokszor eltörik a mécses, legyen akár nehéz vagy szép pillanatról szó. Az Exatlon Hungary-ben a Bajnok sok érzelmi hullámvasutat élt meg.

Busa Gabi nagyon örül, hogy egy ilyen csapatban élhetett több hónapon keresztül, és nagyon hálás a Bajnokoknak a sok szép pillanatért. Szerinte neki csak jobban jött ki a lépés, ezért lehet, hogy egyedüli Bajnokként van a döntőben.

A Kihívók csinos versenyzője elmondta, nem érzi úgy, hogy bármi is kimaradt volna az életéből az Exatlon miatt, egy ilyen lehetőség csak egyszer adatik meg az életben ezért nagyon örül, hogy jelentkezett a műsorba.

Busa Gabit a sportban szerzett kitartása vitte sokszor előre a versenyben. A Bajnok elmondta, a feladás szó nem szerepel a szótárában. Már egészen kicsi kora óta arról álmodott, hogy világbajnok lesz és addig küzdött érte amíg el nem érte célját.

Pap Dorci álmodni sem mert még idáig akkora összegről, amelyet az Exatlon Hungary a győztesnek ítél: A lány úgy gondolja, ha ő nyerné meg, elindulhatna szülei támogatása nélkül az életben.

Busa Gabriella számára az Exatlon játéka egy hatalmas, élményekkel teli kihívás volt, és ha ő nyerné a fődíjat, az összeget befektetné. A versenyző bevallotta, nagyon szereti az otthoni megszokott életét és nem szeretne abban változást, sem munka, sem magánéleti téren.

Pap Dorci tudja, hogy az Exatlon Hungary legfiatalabb játékosaként megosztó személyiség lehet, de reméli, hogy jelenlétével és eredményével erőt adhat a nézőknek céljaik elérésében, és abban, hogy elhiggyék: Minden lehetséges, nem számít az életkor.

Adu véleménye szerint Pap Dorci egyelőre még nem fogta fel, hogy a döntőbe jutott, ám ezzel nincs egyedül: Szinte minden játékos számára feldolgozhatatlan, hogy eljutottak idáig és időbe telik, mire felfogják, életek változnak majd meg a Döntő után...

Böjte Dave kissé csalódott, hogy hamarosan vége az Exatlon Hungary játékának: A versenyző annyira megszerette a játékot és társait, hogy részéről nem jelentene akadályt még pár hétig folytatni a versenyt...

A verseny kezdete előtt Palik László ismertette, összesen hány futamot futottak a versenyzők január elseje óta. Ettől az adattól le fog esni az állad.

Dorci Palik Lászlónak elárulta, nyugodtan aludt, nincs benne izgalom inkább már várja a megmérettetést.

A tét a Bajnoki kupa és 15 millió forint volt! Érezhető volt a versenyzőkön a feszültség, ugyanis hatalmas volt rajtuk a nyomás emiatt.

A női döntő első mérkőzése után Gabi vezetett. Izgalmas folytatás következett a Bajnok által választott pályán.

Egyenlő volt az állás a két döntős között, ami a bizonyítéka annak, hogy megjósolhatatlan volt a végső összecsapás kimenetele.

Gabi ismét átvette a vezetést Dorci ellen, azonban a különbség köztük csupán csak egy pont volt.

Pap Dorci egykori csapattársa, Besenyei Bogi egyértelműen tudtaára adta mindenkinek, hogy Gabinak szurkol. Gelencsér Timinek pedig azt is elárulta, mit gondol a kék versenyző legnagyobb gyengéjének.

Az első pályán tovább növelte előnyét Gabi. Vajon Dorci be tudta hozni hátrányát vagy újabb pontot zsebelt be a Bajnok?

Az első szett 5 nyert meccsig tartott, ebből 3 győzelmet Gabi már bezsebelt. A döntő kimenetele azonban még közel sem dőlt el.

Az első forduló 5 nyert futamig tartott, a ponttábla pedig 4:2 állást mutatott Gabi javára. A Bajnok és a Kihívó azonban egy újabb összecsapás elé néztek.

Busa Gabi sokkal inkább tartott a saját maga választott pályától és ügyességi feladattól, hiszen tartott attól, hogy rosszul választott. Ám szerencsére ez nem így lett és könnyedén vette az akadályokat.

Busa Gabi elégedetten tért vissza a Villába, de nem akar hátradőlni, fejben már a következő pályára és ügyességire koncentrál.

Busa Gabi reggel még egyedül érezte magát, de amint meglátta Bajnok társait a pályán jobban lett. Gabi elárulta, miért csinálja futamai előtt a kézmozdulatokat csukott szemmel.

Adu nagyon bízik Dorciban és szeretné ha Kihívó csapattársa hozná el a trófeát. Szerinte Dorci szépen helyt állt a Gabi által választott pályán is, a sajátján pedig egyenesen remekelni fog.

˝Egy életem, egy halálom˝- biztatta Adu csapattársát a következő küzdelem előtt. Dorci jól tudja, az erőviszonyok nagyon egyenlőek közte és Gabi között, de most elérkezett a pillanat, hogy az utolsó leheletéig harcoljon.

A döntő a Dorci által választott pályán folytatódott. Vajon a Kihívó terepén ki volt az ügyesebb?

Újra összeállt a kék csapat: Hatalmas energiákkal szurkolnak Dorcinak a Kihívók a kispadról, ami nagyon feltölti a 18 éves versenyzőt. Zalán Gelencsér Timinek elmondta, büszke csapattársára és örül, hogy ennyi idősen idáig eljutott.

A 2. fordulóban is rögtön az első futam után átvette a vezetést Gabi. Hihetetlen izgalmakat tartogatott a döntő hátralévő része!

Kempf Zozot meglepte Busa Gabi teljesítménye, de bízik benne, hogy ezek után még jobban belejön a dobásba egykori csapattára. Zozo elmondta, nagyon izgul Gabiért, sokkal jobban, mint magáért a bronzéremért folytatott harcban.

Újabb pontot szerzett Gabi. Vajon lendülete a döntő végéig kitartott, vagy fordult a kocka?

˝Nyugodjál meg˝ - kérte Zalánt Dorcit. A Kihívóban tombol a feszültség, nem véletlen, hiszen a tét hatalmas. Mérgelődve borult ki a kispadon az elvesztett pontja után.

Dave szerint Dorci elfáradt és nagyon nagy a teher rajta. Úgy gondolja a biztatás itt már kevés, Gabi sokkal jobban rendben van mentálisan.

Megállíthatatlan volt Busa Gabi, aki hihetetlen energiával vetette bele magát az újabb futamba a 108. versenynapon.

Az Exatlon Hungary 2020-as versenysorozatának 1900-ik futama következett, ami ennyi idő után is tudott meglepetéseket okozni.

˝Most kell extrának lenni˝ - Aduék ezerrel szurkolnak Dorcinak a kispadról, megpróbálták egy picit mentálisan összerakni csapattársukat, mert úgy érezték a Kihívó már fejben feladta a küzdelmet.

Dorci kezdte behozni lemaradását Gabi ellen. Vajon még időben volt a Kihívó vagy Bajnok-győzelemmel zárult az Exatlon Hungary második évada?

Óriási volt az izgalom! Mindösszesen egy pont választotta el Busa Gabriellát az Exatlon Hungary fődíjától és a Trófeától.

A Döntőnek vége, Busa Gabi fényes győzelmet aratott Pap Dorci felett, így ő lett az Exatlon Hungary második évadának női Bajnoka.

Pap Dorci a sírást visszafojtva próbálta feldolgozni az eseményeket, miközben a Bajnokok ünnepelték Gabit. A Kihívók vigasztalni próbálták Dorcit, ám sajnos egyelőre hiába.

Pap Dorci nem a pénzért jött, kezdettől fogva az volt a célja, hogy a lehető legtovább versenyben maradjon, ami sikerült is neki, őszintén gratulált Gabinak a győzelemhez.

Busa Gabi nem gondolta volna, hogy idáig eljut, ehhez szükség volt csapattársaira, a Bajnokokra és Dorcira, hogy megedződjön mellette.

Busa Gabi elfoglalhatta méltó helyét és végre átvehette a hőn áhított trófeát.

A női Döntő után már csak Adu és Dave tértek vissza a Villába, ami így már nem is annyira tetszett a Kihívónak.

A Kihívó fiúk a női Döntőt értékelték a medencében. Böjte Dave szerint Dorci megfáradt és nem küzdött olyan lendülettel és erőbedobással, mint Gabi.

Adu és Dave megfogadták egymásnak: nagyon odateszik magukat a hétfői férfi Döntőben!

Kattints, és nézd vissza a teljes adást!

Korhatár: korhatárra tekintet nélkül

2020. május 29. 22:00

Címkék: Exatlon Hungary   exatlon_2evad
Kapcsolódó anyagok
Alexa és Dóra elárulták, hogyan változott meg életük az Exatlonnak köszönhetően! Jelentkezz Te is az új évadra a tv2.hu/exatlon oldalon! tovább
˝Élvezzétek ki minden egyes percét¨ - Hogy Kempf Zozo és Orbán Olivér mit tanult az Exatlonból, és mit tanácsolnak jövőre a versenyzőknek, az a... tovább
Busa Gabi és Mórádi Zsolt az Exatlon Hungary-ben szerzett élményeiket és tapasztalataikat osztották meg a jövő exatlonistáival. Jelentkezz most Te is! tovább
A legenda folytatódik. Ez életed lehetősége, élj vele. Jelentkezz most! tovább
Ez életed lehetősége, élj vele. Jelentkezz most! A Bajnokok és Kihívók örök harca folytatódik. tovább
: Gelencsér Timinek árulta el Király Nóra, hogy hamarosan valóra válik a legnagyobb álma. A videóból minden kiderül! tovább
Különleges versenyre készíti fel öccsét Cservenák Alexa. Hogy mire készül Jákob, kiderül az Exatlon Plusz vadonatúj videójából. tovább
Az Exatlon Bajnokait mindig szétszedik a rajongó gyerekek. tovább
Teljes videó szeptember 4-én, pénteken 18:00 órától az Exatlon Pluszban a tv2.hu/exatlon oldalon! tovább
TOP VIDEÓK

© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS