Mórádi Zsolt


Életkor: 31
Családi állapot: Párkapcsolatban

Hogy jellemeznéd magad 3 szóban?
Nyitott, pozitív, maximalista.
Mik a jó/rossz tulajdonságaid?
Jó tulajdonságok: filantróp, alkalmazkodó és kompromisszumkész személyiség vagyok, igyekszem mindig az élet szebbik oldalát látni
Rossz tulajdonságok: néha túl racionális gondolkodásmód, kényszeres rendszeretés.
Mi a mottód?
Mindig tanulj és képezd magad, mert a megszerzett tudást senki nem veheti el tőled!
Ki az a személy, aki inspirál?
Roger Federer, aki a top sportolók között is kiemelkedő, nem csak sporteredményei, hanem leginkább emberi tulajdonságai miatt.
Kivel cserélnél egy napra életet? A barátnőmmel, hogy végre megértsem azt, ami Einsteinnek sem sikerült.
Milyen étrendre esküszöl?
Fő az egészség, hiszen ahogy a mondás tartja, az vagy, amit megeszel. Azért időnként, mértékkel lehet nyugodtan bűnözni.
- Mi az életcélod? / Mi a legnagyobb álmod?
Élni a lehetőséggel, amit a kemény munkával elért sportsikereimnek és az ezáltal kialakult kapcsolatrendszeremnek köszönhetek: szeretném jobbá tenni minél több ember életét a sport segítségével.
Mi a legnagyobb dolog, amit megbántál életed során?
Hogy nem töltöttem több időt édesanyámmal.
Mi az a dolog, ami motiválni fog, kapaszkodót nyújt a nehéz időszakban a játék alatt?
Törvényszerű, hogy hullámvölgyek minden versenyszituációban adódhatnak. A saját sportkarrierem alatt is átéltem számos ilyen hosszabb-rövidebb időszakot, úgyhogy ezekre az alkalmakra tudatosan készülök. Igyekszem majd a lehetőleg az érkezésemre már kialakult csapategységre, valamint a kitartásomra támaszkodni, és minél gyorsabban átvészelni a nehézségeket. Most úgy látom újonc játékosként, hogy az idő nekem fog dolgozni, úgyhogy türelmesnek kell majd lennem magammal, főleg a nehezebb időszakokban.
Vezéregyéniség vagy, szeretsz a középpontban lenni vagy inkább csöndes, visszahúzódó típusnak tartod magad?
Általában az irányító szerep jut nekem, de pontosan tudom azt is, hogy mikor kell csendben maradni, ha éppen ez szolgálja a csapat érdekeit. Feleslegesen, értelmetlenül nem szeretem jártatni a számat, viszont bármikor szívesen segítek annak, akinek szüksége van rá.
Mi a hobbid/ mit csinálsz szabadidődben?
A nagyon kevés szabadidőmet igyekszem a családommal és a barátaimmal tölteni, de a pörgős életvitelem miatt a pihenésre is muszáj időt szentelnem, hogy egészséges maradjak még sokáig. Ilyenkor olvasok egy jó könyvet, vagy megnézek egy jó filmet.
Mi lenne a címe a filmnek, ami az életedről szólna?
Hajsza.
Mitől tartasz leginkább a feladatokkal kapcsolatban? 
Leginkább a sérüléseket próbálom majd elkerülni, mert szeretnék hosszútávra berendezkedni a játékba. Ez azért lesz nehéz, mert minden pálya ismeretlen lesz a számomra, hiszen sosem tudtam kipróbálni egyiket sem ezelőtt. Minél hamarabb igyekszem majd ráérezni az ügyességi feladatokra, amik kulcsfontosságúak lesznek szerintem az eredményes versenyzéshez. Talán attól tartok leginkább, hogy lesz olyan ügyességi játék, amit a pályán töltött kevés idő miatt nem fogok tudni elsajátítani.
Mitől tartasz leginkább az együttéléssel, csapattársakkal kapcsolatban?
A legnagyobb probléma az lenne a Bajnokoknak, ha nem alakulna ki szilárd és pozitív hangulatú csapategység, és széthúzás lenne a sorok között. Annak ellenére, hogy az Exatlon a végjátékhoz közeledve egyéni játékká válik, a maratoni hosszúsága miatt egy csapatként, egymást bíztatva és erősítve lehetünk majd eredményesek. Minden más körülmény a csapatban másodlagos lesz majd. Az együttélésből eredő kisebb-nagyobb kellemetlenségekkel kapcsolatban pedig mindenkinek alkalmazkodónak és kompromisszumkésznek kell lennie. Ezzel kapcsolatban nincsenek illúzióim, nem lesz könnyű.
Hogyan kezeled a feszült helyzeteket?
Kiállsz a véleményedért vagy inkább kerülöd a konfliktust?
A 22 éves sportpályafutásomból, valamint a jelenlegi munkámból adódóan is van tapasztalatom a feszült helyzetek kezelésében, de természetesen nem szeretem ezeket. Néha viszont sajnos szükségszerű kiengedni a gőzt egy építő vita formájában. Abban az esetben, ha a véleményem a csapategység kialakítását vagy megtartását szolgálja, akkor biztosan megosztom majd a többiekkel is. Nagyon erős az igazságérzetem, úgyhogy attól sem riadok vissza, ha az igazságtalan helyzetekben kell kiállnom a saját vagy a csapat érdekében.
 Mi lehet az erősséged?
A kitartásomra és az alkalmazkodó képességemre szeretnék leginkább támaszkodni a játék alatt.
Mi lehet a gyengeséged?
Remélem, hogy a magasságom nem válik hátrányomra. Bár nem vagyok egy égimeszelő (185 cm), ahogy megfigyeltem, az alacsonyabb súlyponttal rendelkező versenyzők eredményesebbek voltak eddig a játékban.
Mit kezdenél a nyereménnyel?
Először is elvinném a családomat pihenni, a nyeremény többi részét pedig egyelőre félretenném.
Mi az a 3 dolog, ami leginkább fog hiányozni Dominikán?
A családom, a barátok és a szabadság.
Hogyan készülsz a megmérettetésre?
A játék jellegéhez igazodva a magas intenzitású edzéseket részesítem előnyben a kiutazásomig.
Mi a legnagyobb kihívás a műsorral kapcsolatban?
A legnagyobb kihívás, hogy egy olyan „sportágban” és környezetben szeretnék jól teljesíteni, ami teljesen ismeretlen számomra. A nagy tét és az extrém kihívás ellenére a fő célom, hogy végig jó kedvvel éljem a mindennapokat Dominikán és élvezzem a versenyt. Azért a versenyszellem mit sem kopott bennem 8 éves korom óta, továbbra is nyerni szeretek a versenyekben, és ezért mindent meg is fogok tenni a fair play keretein belül.

Korhatár: korhatárra tekintet nélkül

2020. január 9. 20:10

Címkék: Exatlon Hungary   exatlon_2evad   mórádi zsolt
Kapcsolódó anyagok
Alexa és Dóra elárulták, hogyan változott meg életük az Exatlonnak köszönhetően! Jelentkezz Te is az új évadra a tv2.hu/exatlon oldalon! tovább
˝Élvezzétek ki minden egyes percét¨ - Hogy Kempf Zozo és Orbán Olivér mit tanult az Exatlonból, és mit tanácsolnak jövőre a versenyzőknek, az a... tovább
Busa Gabi és Mórádi Zsolt az Exatlon Hungary-ben szerzett élményeiket és tapasztalataikat osztották meg a jövő exatlonistáival. Jelentkezz most Te is! tovább
A legenda folytatódik. Ez életed lehetősége, élj vele. Jelentkezz most! tovább
Ez életed lehetősége, élj vele. Jelentkezz most! A Bajnokok és Kihívók örök harca folytatódik. tovább
: Gelencsér Timinek árulta el Király Nóra, hogy hamarosan valóra válik a legnagyobb álma. A videóból minden kiderül! tovább
Különleges versenyre készíti fel öccsét Cservenák Alexa. Hogy mire készül Jákob, kiderül az Exatlon Plusz vadonatúj videójából. tovább
Az Exatlon Bajnokait mindig szétszedik a rajongó gyerekek. tovább
Teljes videó szeptember 4-én, pénteken 18:00 órától az Exatlon Pluszban a tv2.hu/exatlon oldalon! tovább
TOP VIDEÓK

© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS