2016. február 14. vasárnap
Bálint, Valentin
Belépés

MŰSORAINK
PROPAGANDA

Enyedi Ildikó:˝Van film, aminek a sok pénz árt˝
Enyedi Ildikó arról beszélt, gyakran jöttek létre filmes torzók abból, hogy egy tehetséges gárda a szükséges pénz harmadából forgatott, ugyanakkor van olyan film, aminek a sok pénz kifejezetten árt.
Tovább
Enyedi Ildikóék megtréfálták az állambiztonságiakat
A legendás képzőművészeti csoportulás, az Erdély Miklós vezette Indigo tagja volt Enyedi Ildikó, aki megosztott Tillával egy vicces anekdotát arról, hogyan ˝ijesztették el˝ egyszer a fiatal művészek a megfigyelésükre kirendelt, lefüggönyzött kisbuszt.
Tovább
Enyedi Ildikó szerint az alkotás a legnagyobb emberi luxus - Propaganda - 8. adás 3. rész (2016.01.19.)
Propaganda - 8. adás 3. rész (2016.01.19.) A rendező arról mesélt, hogy az első filmje közben arra gondolt, milyen csodálatos, hogy mindenfélét elképzelt otthon, és azt az egész ˝hülyeséget˝ a forgatáson megvalósították komoly, családos emberek - ezt az érzést számára semmi sem tudja überelni. Szerinte a legzseniálisabb az emberi létben az, hogy megengedhetjük magunkat azt a luxust, hogy elképzelünk valamit és létrehozzuk - nincs gyakorlati haszna, nem lehet megenni vagy takarózni vele, mégis mindig is fontos minden kultúrában, hogy ez megtörténhessen.
Tovább
Enyedi Ildikó: ˝Ha kiabálni kell, valami el lett cseszve...˝ - Propaganda - 8. adás 2. rész (2016.01.19.)
Propaganda - 8. adás 2. rész (2016.01.19.) A rendező elmesélte, olyan közegben nőtt fel, ahol a munka egyben volt hobbi és az élet tétje is. Úgy gondolja, mindenkinél így kéne ennek lennie, legyen szó cipőfelsőrész-gyártásról vagy értelmiségi munkáról. Sosem dicsérték a szülei, benne volt a levegőben, hogy büszkék rá. Azért találta meg magát a filmkészítésben, mert minden érdekli. Nem hátráltatja a munkában, hogy ˝törékeny nő˝, úgy tapasztalta, akiknek igazán ˝őrmesternek˝ kell lenniük egy forgatáson, lehetnek halk szavúak, hiszen nincs szükség kiabálásra, ha minden profin zajlik.
Tovább
Enyedi Ildikó a férje miatt maradt az országban - Propaganda - 8. adás 1. rész (2016.01.19.)
Propaganda - 8. adás 1. rész (2016.01.19.) - A Cannes-ban is díjazott rendező férje, Wilhelm Droste elárulta, nem a felesége révén került kapcsolatba a magyarokkal. Azzal viccelődött, Ildikó előtt is mélységes magyar volt, sőt, ő tartotta a rendezőt az országban, aki épp ˝ugrásban volt˝ Párizs felé. Enyedi Ildikó megmutatta otthonát, ahol minden családtagnak saját kis zuga van, és abba is beavatta Tillát, hogy egy bizonyos festmény a kezdettől fogva összekötötte őt férjével...
Tovább
Rév Marcell: ˝Enyedi Ildikó a legjobb értelemben vett amatőrfilmes˝
A fiatal operatőr egykori osztályfőnökéről, Enyedi Ildikóról mesélt Tillának. A Kodály Methoddal is hírnevet szerző filmes elárulta, a szakmában nem annyira kiemelt videoklipet az ő osztályukban megbecsült műfajként kezelték, nagyrészt a rendező hatására. Azt mondta Enyediről, ˝antiszakbarbár˝, vagyis tud azzal a naivitással ránézni a munkájára, mint egy olyan ember, akit nem fertőzött meg a szakma - Rév ezt nagyon értékelendőnek tartja.
Tovább
Enyedi Ildikó a Propagandában - kedd 23:20
Tilla a Cannes-i Fesztiválon is jutalmazott rendezőnővel beszélget.
Tovább
Szörnyű állapotban van a magyar zenei szakma Tóth Vera szerint - Propaganda - 7. adás 1. rész (2016.01.12)
Propaganda - 7. adás 1. rész (2016.01.12.) - Mivel már bárkiből válhat énekes, és rengetek lehetőségük van az embereknek ismertté válni ebben a szakmában, így teljes káosz van a közönség fejében - mondta el az énekesnő, aki önmaga szerint jó helyzetben van, mert nem érdekli semmi, nem néz oldalra, csak csinálja a dolgát.
Tovább
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | következő » | utolsó lap »

« vissza a lap tetejére

SZAVAZZ!

Ünnepled a Valentin-napot?

Igen, romantikázunk a kedvesemmel

Csak módjával, kis figyelmesség: virág, csoki

Nem, mert nincs párom

Nem, mert nem tartom fontosnak

 

KÖZÖSSÉG© TV2 Kft.    |    Impresszum    |    Kereskedelmi információk    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Google+
A tv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség
Powered by Neoport Core CMS