2016. augusztus 25. csütörtök
Lajos, Patrícia
Belépés


Törvénymódisítás az ároktői banda miatt?

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője szerint, elfogadhatatlan és tűrhetetlen, hogy Magyarországon egy gyilkossággal vádolt ember szabadlábon legyen.

Az ároktői banda egyik tagja november 22-én házi őrizetbe kerülhet. Korábban az ároktői banda másik két tagja, éppen a házi őrizetből szöktek meg. A témával kapcsolatos kérdésekre dr, Bánáti János a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke válaszolt.

- Mi a szakmai véleménye erről a törvénymódosításról? Valóban az a megoldás az ilyen helyzetekre, hogy az előzetes fogva tartás idejét kell meghosszabbítani?
- Lehet olyan veszélye ennek, hogy kontraproduktívvá válik az intézkedés, olyan értelemben, hogy kellő bizonyíték hiányában, adott esetben ártatlanul is korlátlan ideig fogva tartják az illetőt?
- Megoldást jelenthet erre a problémára az elektronikus bilincs széleskörű használata?
- Reálisnak tartja a javaslat azon elemét, hogy a szakértőknek három hónapon belül véleményezniük kelljen egy-egy esetet?
- Mi a véleménye arról, hogy Rogán az eljárásban résztvevő ügyészi és bírói szervek felelősségét is vizsgálná?

Nézd meg a Mokka videóját!

A Mokka a TV2 közéleti témákkal, napi aktualitásokkal, kultúrával, olykor bulvár témákkal foglalkozó reggeli műsora. Sztárokat lát vendégül, életmód tanácsokkal szolgál, szakértőket szólaltat meg, asztrológiai előrejelzést ad. Hétköznapi hősök, már-már elfelejtett ismerős arcok tűnnek fel a képernyőn. Az első óra fajsúlyos közéleti, politikai témáit a második órában könnyedebbek követik, de minden szóba kerül, amiről az utcán beszélnek az emberek. A műsorvezetők nem titkolt szándéka, hogy a hétköznapok szürkeségét színes egyéniségükkel, humorukkal, szókimondó stílusukkal törjék meg.

Korhatár: 12 év

2013. november 11. 10:03

Címkék: gyilkosság   gyilkos   bíróság   bíróKapcsolódó anyagok
Arcát vállalva nyilatkozott az a férfi, aki fagyállót öntött a borába, hogy megleckéztesse azokat, akik sorozatosan tőle loptak. tovább
Elfogadhatatlan és tűrhetetlen, hogy Magyarországon egy gyilkossággal vádolt ember szabadlábon legyen - ezt mondta Rogán Antal, a Fidesz... tovább
Svájcban fogták el szerdán délután az ároktői banda két tagját, akik hat napja szöktek meg a házi őrizetükből. tovább
Soha nem engedhetnék el az előzetesből azokat a vádlottakat, akik súlyos, életellenes bűncselekményeket követtek el, de ügyük lassan halad a... tovább
A házi őrizetből megszökött gyilkosok rokonait és ismerőseit is ellenőrzik. tovább
Hiába vannak térfigyelő kamerák, Soroksár lakói rettegnek, a polgármester önálló rendőrkapitányságot létesítene. tovább

SZAVAZZ!

Elégedett vagy a magyar sportolók olimpiai szereplésével?

Felülmúlták a várakozásokat

Azt hozták, amit vártam

Gyengén teljesítettek

Tokióban még jobb lesz

KÖZÖSSÉG© TV2 Kft.    |    Impresszum    |    Kereskedelmi információk    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Google+
A tv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség
Powered by Neoport Core CMS