április 29.
Péter

Belépés


MŰSORAINK VIDEÓK TELJES FILMEK TELJES ADÁSOK MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS TV2 INFÓ

Infópult / IDŐJÁRÁS

 IDŐJÁRÁS-ELŐREJELZÉS

Várható időjárás az ország területén péntek estig:

Ma és holnap is a Dunántúlon többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt a változó vastagságú és mennyiségű felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Többfelé alakul ki csapadék; északnyugaton, nyugaton eső, másutt zápor, helyenként zivatar valószínű. A Dunántúlon és északon főként az északi, északnyugati, keleten a déli, délnyugati szél több helyen megerősödik. Zivatar, illetve intenzív zápor környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet északnyugaton 6 és 10, másutt 11 és 14 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken is tág határok között, 7 és 25 fok között várható. Az Észak-Dunántúlon lesz a leghidegebb, a Tiszántúlon a legmelegebb.

Távolabbi kilátások

Az időszak első felében a Dunántúlon változóan, keleten erősen felhős lesz az ég, és elsősorban a Dunától keletre várható eső, zápor. A hétfői csapadékszünetet követően kedden a gomolyfelhőkből elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 30 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a kezdeti 4, 13 fokról előbb 2, 8 fokig csökken, majd kedden 3, 10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a kezdeti 11, 16 fokról keddre 16, 22 fok közé emelkedik, de akkor a Nyugat-Dunántúlon néhány fokkal hidegebb is lehet.

Orvosmeteorológia

Északnyugat felől egy hullámzó frontálzóna érte el térségünket, emiatt a nyugati országrészben a hideg-, a keleti területeken pedig még inkább a melegfrontra érzékenyek szervezetét terheli meg az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, migrén, szédülés, koncentrációs-zavar, illetve vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekvő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

forrás: met.hu

SZAVAZZ!

Szerinted mi kell ahhoz, hogy valaki Ninja Warrior Hungary legyen?

A
fizikai erő, edzettség
B
elszántság, akaraterő
C
hit abban, hogy nincs legyőzhetetlen akadály
KÖZÖSSÉG
          MŰSORÚJSÁG

KÖZÖSSÉGI CSATORNÁK

Facebook

Twitter

YouTube

Instagram